Ik over mij

In 2008 ben ik afgestudeerd van de opleiding Autonome Beeldende Kunst. Deze heb ik gevolgd aan de Academie Minerva in Groningen. In datzelfde jaar is de ‘Coba de Groot’ aan mij uitgereikt. Dat is een aanmoedigingsprijs voor jonge, talentvolle kunstenaars.

De afgelopen jaren heb ik met mijn kunstwerken onder anderen geëxposeerd in het ‘Museum of Art’ in Seoul (Zuid-Korea), Galerie Mokum in Amsterdam en het Gemeentemuseum in Den Haag.

‘Ik dochs net mei myn rimpels?’

Als vrij werk heb ik mijn eigen kunstproject gecreëerd:  ‘Ik dochs net mei myn rimpels’. (De vertaling uit de Friese taal: ‘Ik toch niet met mijn rimpels?’) De geportretteerden zijn oude dames op zeer hoge leeftijd.

De ING Collection Netherlands heeft uit deze serie een schilderij aangekocht. Het is te zien in het hoofdkantoor van de ING-bank in Amsterdam.

De schilderijen hebben een afmeting van 78 x 200 centimeter. De portretten zijn vaak ten voeten uit en geschilderd op linnen dat bewerkt is met een transparante onderlaag. 

Schildersonderwerpen

De jaren na mijn kunstopleiding was de mens mijn belangrijkste schildersonderwerp. Aanvankelijk stond vooral de oudere mens op de voorgrond maar tegenwoordig ook steeds vaker jonge mensen.

Ik word gefascineerd door rimpels, plooien, vouwen en patronen in stoffen. Huid en stof zijn in mijn werk een belangrijke bron van inspiratie.

Schoonheid

Ik leg in mijn werk op bepaalde zaken meer nadruk. Zo maak ik bijvoorbeeld lichaamsdelen groter, kleiner of juist langer. Deze veranderingen moeten meewerken om het beeld sterker te maken. De geportretteerden mogen in geen geval een karikatuur worden van zichzelf.

De aanpassingen moeten heel subtiel blijven. Zo wil ik mijn kijk op schoonheid laten zien aan de wereld. Geen opgelegde schoonheid zoals die in de media wordt voorgespiegeld. Maar de werkelijkheid zoals jij die in het gewone dagelijks leven tegenkomt.

Online galerie winkel

De afgelopen jaren heb ik de schildersonderwerpen uitgebreid naar stillevens en dieren. Ook heb ik mezelf toegelegd op het ontwerpen van illustraties en logo’s. Dit alles doe ik in opdracht van bedrijven en particulieren. 

Enkele werken – zoals stillevens en tekeningen – bied ik aan voor de verkoop. Dat doe ik via mijn eigen online galerie winkel. Nieuwsgierig? Klik dan op deze link om de werken te bekijken en te kopen.

Schildercursussen

Tenslotte verzorg ik schildercursussen in het eigen atelier aan het Foarwurk 12 in Siegerswoude. Dit is een voormalig schoolgebouw dat mijn echtgenoot heeft verbouwd tot woonhuis annex atelier. Hier woon en werk ik samen met mijn gezin.